maandag 27 oktober 2014

RABLE DE LIEVRE " MERE CECILE"

Een jaarlijkse traditie van zodra de jacht op de polderhazen geopend is +/- 15 oktober organiseer ik een familiediner om de hazerug volgens het oude recept van mijn moeder Cécile te bereiden!

 Ongezouten hoeveboter tot hazelnootkleur smelten in stevige braadslee.
 Verse ontvliesde hazenruggen, om zeker te zijn dat ze in de omliggende polders geschoten zijn koop ik die steeds bij mijn favoriete poelier/wildhandelaar "Derycke" in Brugge.
 Op het vuur aan beide kanten aanschroeien, insmeren met mosterd (rijkelijk), kruiden met peper en zout. 12 minuten in oven op 180°.
 2 grote stoofappels in schijfjes, bestrooien met lichte kandijsuiker en beleggen met enkele klontjes boter. 20 minuten in oven op 180°.
 Compote van verse veenbessen met suiker en een weinig citroensap op kleine vlam laten stoven tot de bessen openspringen.
 De hazenruggen met 2 soeplepels fileren en de onderste kleine filets niet vergeten, ondertussen de braadslee deglaceren met wildfond, kruiden, room toevoegen, laten inkoken tot gewenste dikte mosterd toevoegen en afsmaken.
De 4 grote en 4 kleine filets nog even opwarmen in de saus terwijl de frietjes of kroketjes bakken en...

SMAKELIJK ETEN & KEEP IT SIMPLE!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten