Voor deze zuurkool op oude wijze voor twee personen heb ik nodig: klontje boter ( of eendenvet) 500gr natuurzuurkool, 1 varkensspiering met been, 1 snee gezouten spek van 2 cm, 1 stoofappel, 1 ajuin, 6 tal jeneverbessen, glas droge witte wijn.
Klontje boter smelten in casserol met zware bodem ( of tajine)...
op klein vuurtje alle vlees lichtjes aankleuren aan beide kanten...
ajuin en halve appel fijnhakken...
aangekleurd vlees uit casserol halen...
zuurkool goed spoelen onder koud water...
natuurlijk de echte duitse Frankfurter niet vergeten...
alle vlees uitgenomen het zwoerd terug in de casserol, peper en weinig zout...
helft van de gespoelde zuurkool er op verdelen...
helft van het mengsel appel/ajuin en een drietal jeneverbessen er op...
rest van de zuurkool en van de appel en ajuin er op, de twee stukken zwoerd er op, nog drie jeneverbessen, peper en weinig zout, half glas wijn er bij, alles goed aandrukken om een soort vacuum te creeren...
na ongeveer 40 minuten stoven op medium vuur en de Frankfurter worsten er boven op te laten meewarmen, is dit super lekker winter gerecht klaar, opdienen op hete borden met puree en mosterd.
Dit gerecht kan op dezelfde wijze bereid worden in een tajine en natuurlijk ook met andere vleessoorten naar keuze en zelfs met vis maar dan met een blanke botersaus er bij!
SMAKELIJK EN KEEP IT SIMPLE!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten