maandag 28 oktober 2013

Het varken en de kokketeute.


de ingrediënten voor 2 personen 5 varkenswangetjes, 2 middelgrote uien, teentje knoflook, enkele blaadjes laurier, flesje Donkere Kokketeute, sneetje bruin brood, mosterd, el olijfolie, klontje boter.
 
 
de uitjes en de look fijnhakken.
 
de varkenswangetjes in 4 snijden.
 
lepeltje olijfolie en klontje boter smelten.
 
varkenswangetjes aankleuren op hevig vuur.
 
gesnipperde ajuin en look toevoegen, samen goed aanstoven.
 
flesje Donkere Kokketeute (Blankenbergs bier) erbij. Sneetje bruin brood met mosterd, laurier en peper/zout toevoegen.
 
+/- anderhalfuur laten inkoken op zacht vuur onder deksel. Varkenswangetjes er uit halen en saus mixen.
 
Het superlekkere eindresultaat met tagliatelle.

1 opmerking:

  1. Kun je mij zeggen hoe die " kokketeute " smaakt ... ik bereid de varkenswangetjes normaal met kriek !

    BeantwoordenVerwijderen