donderdag 9 januari 2020

🇮🇹OSSOBUCO MILANESE🇮🇹

Ingrediënten: kalfsschenkels, ajuin, witte selder, wortelen, knoflook, tomaten ( de originele Milanese is zonder), tym, laurier, peper, zout, bloem, boter, olijfolie, witte wijn, water en AMORE!

Ik maak hierbij verse fettuccine, maar wordt meestal met risotto geserveerd.

De kalfsschenkels singeren (met bloem bestuiven), kruiden met peper en zout en aan beide kanten aanbakken in boter en olijfolie, 


uit de casserole halen, grof gesneden ajuin aanbakken,
grof gesneden witte selder erbij en aanbakken,

grof gesneden wortels er bij en aanbakken,
gepelde, ontpitte, in blokjes gesneden tomaten bijvoegen,
kruiden met peper, zout, tym en laurier,
de groenten uit de casserole halen en de schenkels terug er in met de groenten er boven op,
bevochtigen met witte wijn en water, en onder deksel ongeveer 2 uur laten garen op klein/middel vuur,
ondertussen de verse fettuccine maken met 1 ei per 100gr. bloem,

ofwel manueel of in keukenrobot kneden,
nog enkele minuten handmatig bijkneden om de soepelheid aan te voelen,
bol vormen en in plastiekfolie draaien en 1 1/2 uur laten rusten in de frigo,
handmatig of met de pastamachine snijden en op droogrek hangen of nestjes vormen op bebloemde plank!

🇮🇹Buon appétito!🇮🇹

Bestrooien met Gremolata (onbespoten citroenschil zonder wit, peterselie en knoflook fijnhakken)!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten