donderdag 25 december 2014

TWEE KERSTKLASSIEKERS! OPGEVULDE HOEVEKIP EN AARDAPPELKROKETJES!


3/4 kilo aardappelen, 5 eierdooiers, volle soeplepel boter, peper, zout en muskaat. Na het koken goed op klein vuur laten uitdrogen, pureren met de klassieke stamper en uitgieten in ingevette schaal, laten afkoelen in frigo.
 Makkelijkst is portioneren met een ijsbolschepper.
 Grote plank rijkelijk met bloem bestrooien.
 Een "Anglaise" maken van de 5 eiwitten, 2 soeplepels arachideolie, 2 soeplepels water, peper, zout en goed loskloppen.
 1/2 kilo Panko ( Japans broodkruim) zorgt voor een knapperig korstje en slorpt minder frituurvet op.
 Klaar om aan het paneren te beginnen.
 Bolletjes in bloem wentelen.
 Met de handen mooie kroketjes vormen of in bolletjes draaien.
 Eerst in het eiwit en dan in de panko wentelen.
 Super lekkere huisgemaakte kroketjes.
 29 stuks is het eindresultaat, ruim voldoende voor 7 personen.
 Vraagt dus slechts een halfuurtje werk...
 onder het beluisteren van CD4 van Klara serveert.
 Een hoevekip van +/- 1.500 kgr laten uitbenen door de beenhouwer zonder volledig open te leggen, billen ook uitgebeend.
 Een farce maken met 1 kilo kalfsgehakt, 300 gr varkensgehakt, 4 volledige eieren, peper, zout, klein glaasje cognac, klein doosje truffelsnippers, klein zaakje pistachenootjes, 4 soeplepels paneermeel goed mengen.
 Brideernaald en ovenbestendige draad klaarleggen.
 Eerst zijn/haar poepje dichtnaaien.
 Farce goed induwen ook in de ontbeende billen.
 Een goede kok is ook een beetje chirurg, alhoewel ik die wonde niet op een patient zou willen zien... volledig dichtnaaien zodat niets kan ontsnappen.
 Van de resterende farce een vleesbrood maken als repasse.
 Oven voorverwarmen op 200°, kip 30 min. mooi laten kleuren en veel overgieten met braadvet, oven verminderen naar 175° en nog 30 min per halve kilo verder laten garen, blijven overgieten, en dit is het prachtige resultaat.
Smakelijk en KEEP IT SIMPLE!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten