dinsdag 13 januari 2015

SHIRATAKI JAPANESE STYLE! EEN SUPER LIGHT RECEPT slechts 100 kcal.

Shirataki betekent "Witte Waterval" verwijzend naar de lange doorschijnende vermicelli. Ze worden gemaakt van de Konjac bloem, een plant uit Azië waarvan de wortels eetbaar zijn. Deze worden reeds eeuwenlang gebruikt in de Japanse voeding. De shirataki hebben de eigenschap van zeer weinig caloriën te bevatten ( slechts 25 kcal per 100 gr) en dat is de reden waarom de Japanse dames er zo veel eten gedurende het seizoen. Shirataki hebben een neutrale smaak dus is het zeker nodig ze te bereiden met een saus, kruiden of groenten.

Deze zijn te koop bij Carrefour Frankrijk en van een ander merk ook bij Carrefour België.
1 Pakje van 200gr netto is ruim voldoende als hoofdgerecht voor  1 persoon of als voorgerecht voor 2.


 120gr. scampi wat ongeveer 12 stuks zijn. ( ik koop ze diepgevroren gepeld en geblancheerd bij Colruyt) en deze bevatten ook slechte 56 kcal. per 100 gr. Ontdooien in water en drogen.
 1 potje groene curry pasta van Delhaize.
 Licht gearomatiseerde Wok olie uit de Colruyt.
 De Shirataki worden verkocht in een bakje met vloeistof,
 afgieten en verschillende keren  spoelen in zuiver water (bij het openen van het bakje komt er een geur vrij maar die is onschadelijk).
 Na het spoelen afgieten en laten uitlekken.
 1/2 klein ajuintje en 1 teentje look.
 Beide fijn hakken.
 120 gr scampi is dus ruim voldoende.
 Water aan de kook brengen en de Shirataki er 3 minuutjes in laten opkoken.
 Dan bekomen wij allemaal klossen die moeten losgeknoopt worden.

 Dat is dus 200 gr netto shirataki.
 Gehakte ajuin en look glazig aanfruiten in WOK olie.
 Scampi er bij doen.
 2 koffilepels Groene Curry Pasta of naar smaak.
 een 3 tal minuutjes roerbakken.
 Uitgelekte en losgeknoopte shirataki er bij. Goed opschudden.
 En hier hebben wij het eindresultaat een super lekker gerecht met amper 100 kcal. Kan gerust 1 dag vooraf bereid worden en in de frigo bewaard!
SMAKELIJK EN KEEP IT SIMPLE!
www.tanoshi.fr

Geen opmerkingen:

Een reactie posten