zondag 13 december 2015

STOVERIJ VAN HERT.


Een simpel en lekker herfstgerecht en light want hertenvlees bevat weinig calorieën. Recept voor 4 porties van 250 gr.

 Lichtbruine suiker, bruin Chimaybier, wildfond, wijnazijn, mosterd,
 1 kilo hertenstoofvlees (Albert Heijn) van jonge dieren zo dat het niet hoeft gemarineerd te worden,
 5 uien, 2 blaadjes laurier, 2 takjes thijm, pezo, 2 teentjes knoflook, 6 jeneverbesjes (in eender welk recept nooit meer dan 2 p/pers), 4 sneetjes wit brood,
 3 el olijfolie en 1 el boter smelten in gietijzeren stoofpot,
 uien en look pellen, korst van boterhammen verwijderen,
 hertenstoofvlees goed aankleuren,
 uien en look grof snijden,
 bij het aangekleurde hertenvlees voegen samen met de laurier, thym en jeneverbessen, goed kruiden met pezo,
 sneetjes wit brood rijkelijk insmeren met mosterd,
 3 el lichtbruine suiker en 3 el wijnazijn toevoegen en eventjes op groot vuur laten carameliseren,
 3 flesjes Chimay en 200ml wildfond bij gieten, mosterdboterhammen er op leggen met mosterd onder,
+/- 2 uur laten stoven tot gaar op klein vuur,
 
 hertenvlees uit halen en verdelen in 4 porties, laurier, thym en jeneverbessen er uit verwijderen, saus mixen,
 en verdelen over 4 porties,

 
héél lekker met tagliatelle, natuuraardappelen, aardappelkroketjes of knolselderpuree,
door het mixen van de saus met ui en brood is geen verder bindmiddel meer nodig en is dit een echt light recept,

SMAKELIJK EN KEEP IT SIMPLE!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten