donderdag 27 november 2014

HAZENPEPER à L' ANCIENNE!

Hazenpeper op oude wijze voor 1 persoon.
Civet de lièvre à l' ancienne pour une personne.

 2 hazenschouders, 1 wortel, 1 sjalot, 1 teentje look, 1 takje thym, 2 blaadjes laurier, 6 jeneverbessen, 2 knoflooknagels, het vel van twee plakken gezouten spek en 10 zwarte peperbolletjes...
 48 uur marineren in goede rode wijn een scheut wijnazijn en eventueel 1 glas wildfond of water...

 2 plakken gezouten spek van 1/2 cm...
 in blokjes snijden...
 aanfruiten in 1 lepel olijfolie en 1 klontje boter en apart houden...
1 bakje Parijse champignons...
 in blokjes snijden...
 hazenschouders uit marinade halen en droogdeppen (marinade bewaren)...
 parijse champignonblokjes in spekvet aanfruiten en apart houden...
 hazenschouders in spekvet aankleuren en goed kruiden...
 gekleurde spekblokjes bijvoegen...
 marinade bijvoegen, eventueel nog wat rode wijn, +/- 2 uur laten sudderen onder deksel op medium vuur, champignonblokjes bijvoegen, afproeven en bijkruiden...
en smakelijk eten, opdienen met gekookte aardappelen of aardappelkroketjes...

KEEP IT SIMPLE!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten