dinsdag 18 november 2014

PARIS PERE-LACHAISE.



Op slechts 200 meter van ons Hotel Mama Shelter lag het beroemde kerkhof Père-Lachaise dus hebben we er van geprofiteerd om op onze eerste voormiddag tussen de vele graven te wandelen op zoek naar enkele beroemde overledenen.
Wij zijn binnengegaan langs de Porte Gambetta in de rue des Rondaux om dan via de Avenue Transversale N°3 langs de buitenzijde af te dalen tot aan de Porte du Repos waar men in de burelen een gratis plannetje kan krijgen (wel nodig als je niet wil verdwalen).
Het is praktisch onmogelijk om alles in een dag te zien, 70.000 graven, dus probeerden wij om in een voormiddag enkele beroemde doden te bezoeken.


 De Italiaanse schilder Amédéo Modigliani (1884-1920) waarvan wij later op de dag nog een prachtig werk konden bekijken in de private collectie van Pablo Picasso.
 Misschien familie van mijn grote collega Giorgio Locatelli uit London?

 De "Grande Dame de la Chanson Française" Edith Piaf (1915-1963).

 DE Franse showman-zanger-acteur-gitarist-componist-humorist Henri Salvador (1917-2008).
 Enkele van de vele prachtige graftombes!







 Het veel bezochte graf van de amerikaanse zanger-compositeur-dichter Jim Morrison (1943-1971).

 Men kan nu spijtig genoeg niet meer tot bij het graf door de vele vandalenstreken, 's nachts lieten jongeren zich opsluiten op het kerkhof door zich te verstoppen in de graftombes om dan eens Père-Lachaise gesloten is drank- en drugs orgiën te houden op zijn graf, nu nog steeds lopen er 's nachts politiehonden los op het kerkhof om de vandalen te ontmoedigen! Vele fans laten hier een bericht of een posthume liefdesverklaring achter onder de vorm van een hangslotje!
 Nog enkele van de mooie, indrukwekkend graftombes van beroemde overledenen uit de wereld van de politiek, de wetenschappen al wat naam en faam heeft in Frankrijk wordt hier begraven!
Père-Lachaise bezoeken is een must tijdens een citytrip naar Parijs, indrukwekkend zeker in de voormiddag als het nog kil en nat is, en de vele grote kraaien en kauwen die er nestelen zorgen voor een griezelige sfeer als ze rond je hoofd cirkelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten