maandag 17 november 2014

PARIS CITY TRIP FOR FOODIES!

Voor onze citytrip kozen wij Hotel Mama Shelter in de rue de Bagnolet in 20ste arrondissement, rechtstreekse metroverbinding met Gare du Nord, bushalte voor de deur, een aanrader maar niet ideaal voor mensen die niet van muziek en drukte houden.
Zeer trendy hotel van de familie Trigano (ex Club Med) en de binneninrichting door Philippe Starck, het zeer lekkere restaurant wordt gesuperviseerd door Alain Senderens, effenaf een aanrader wij gaan zeker terug!
www.mamashelter.com



 Wij houden niet zo veel van hotel ontbijten, meestal duur en te veel en kiezen steeds voor een café/croissant in een kleine zaak tussen de locals. Bistro/Tabac St Germain ligt schuin op 10 meter tegenover Mama Shelter en heeft lekkere koffie en thee met superverse croissants.
 De eerste vm trokken wij naar Le Marais en eerst nog een koffie op de hoek van de rue de Rivoli in La Favorite, prachtige brasserie met leuk terras op de rue de Rivoli.


 In Brasserie La Mouette in de rue du Bac kon men reeds inschrijven voor de Soirée du Nouveau Beaujolais op 20/11.
 Twee huizen verder lunchten wij bij Marcel, reserveren is een must en wij hadden geluk, leuke moderne bistro met lekkere snacks en originele gerechten ik nam een Pulled Pork Burger met coleslaw en mijn echtgenote een originele salade van rode biet, mozzarella en mandarijntjes. Top!!!

 Marcel heeft nog een 2de zaak in het 18de in Villa Léandre,1.
 Na het eten naar Au Bon Marché, rue de Sèvres het luxe warenhuis met al de duurste merken onder 1 dak op 5 verdiepingen en in de kelder het Eurodisney voor foodies "La Grande Epicerie" ik kreeg er de tranen in de ogen en het speeksel in de mond van wat ik daar zag, daarbij vergeleken zijn Hédiard en Fauchon slechts dorpskruideniers!














 Dit restaurant hadden wij reeds vooraf geboekt wat echt nodig bleek, autenthieke brasserie met een keuzemenu voorgerecht, plat, kaas en dessert aan de ongelooflijke prijs van € 30.40. Een aanrader!!!
 Nog een aanrader is Gusto in de Marais een italiaans kruidenierswinkeltje met een 4tal tafeltjes om te degusteren! De max!
 De laatste avond hadden wij ook vooraf geboekt in Lazare, de door sterrenchef Eric Frechon (Hotel Bristol) gesuperviseerde Brasserie in de Gare St. Lazare. Lekker doch rumoerig!

 Voor wij de Thalys terug namen nog een koffie in het prachtige Terminus Nord www.brasserieterminusnord.com


 

 en om de smaak van ons belgisch bier terug gewoon te worden een Jupiler in Au Rendez-vous des Belges naast Terminus Nord.

 De Thalys stond op ons te wachten, reisje was te kort maar wij komen vlug terug naar Parijs!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten