Prachtige kleur en zwart-wit reproducties uit dit leuke kookmagazine van september 1955.
Perdix rotie " au nid".
Boven Croustade "Mimosa", midden le "Panier du Pêcheur",
onder links Croûte aux épinards, onder rechts Savarin aux fruits de mer.
Boven Coquilles "Saint-Jacques", midden Omelette "Norvégienne", onder links Pissaladière "Monégasque", onder rechts Turban de langoustines à la "Parisienne".
Links boven Piperade "Basquaise", rechts boven Ballotine de perdreau à la gelée, midden links Fritots de colin "à la Florentine", rechts onder Truite "Président René Coty".
Links boven Brochets "Lucullus" en gelée, rechts boven Saumon "Nantua", midden Belinoun aux aromates, onder Truite saumonée "Riviera".
Rechts boven Poulet "Picasso", links midden Pieds de porc "Saint-Polycarpe", rechts midden Croûte de bécasses, onder Soles farcies, au Champagne.
Links boven Côte de boeuf braisée "Ile-de-France", rechts boven Faisan "à la Orloff", links onder Jambon frais rôti " à la Française", rechts onder Côtes de veau "Forestière".
Boven Poularde demi-deuil " à la Princesse", onder Filet de boeuf au foie fras truffé "à la Nivernaise".
Boven Galantine de volaille à la gelée de Porto, midden links Canard à l'orange, midden rechts Canard en Bellevue "à la Brillat-Savarin", onder Pintadeaux flambés sur canapés.
Links boven Cotelettes de porc "Colombo", rechts boven Cuissot de porc rôti, au Porto, midden Chaud-froid de volaille "Jeanette", onder Poulet de Bresse "Paulette".
Belle pub de 1955.
Links boven Tarte aux pommes à la crème, rechts boven Choux à la crème, midden Biscuit "Nelusko", onder Pièce de Charolais "Monte-Carlo".
Links boven Tarte aux abricots et aux cerises, rechts midden Tarte aux poires à la frangipane, links onder Tarte aux fruits, rechts onder Chouquettes aux fruits.
Belle pub de 1955.
De meeste van deze recepten zullen onbekend zijn voor de jonge generaties koks maar vormden dus deel uit van de franse kookkunst die de basis was voor de beste restaurants wereldwijd!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten