De steenbolk of steenwijting (Trisopterus luscus) is een vis uit de orde der kabeljauwachtigen. De volwassen vis is gemiddeld 30 cm en kan 48 cm lang worden. De steenbolk eet kleine visjes en een grote variatie aan schelpdieren en kreeftjes.
De steenbolk is gewild bij zeehengelaars en de vis wordt dan vaak verwerkt tot een "Lekkerbekje".
Voor mij is het een van de beste vissen om te paneren.
Verser kan niet, rechtstreeks van uit de zee bij mij thuis 6 prachtige steenbolken.
Eerst voorzichtig fileren, oppassen voor de kleine graatjes.
Dan het vel er af.
In feite meer afval dan netto vis.
Zie ze blinken.
Mooi droogdeppen op keukenpapier.
Door de bloem halen.
Door het ei met peper, zout, water en arachideolie halen (paner à l'anglaise).
Door het pankokruim (japans paneermeel) halen.
Een prachtig steenbolkfiletje van ongeveer 180gr.
Klaar om te frituren op 180°.
Het prachtige eindresulaat opdienen met partje citroen en eventueel verse tartaarsaus.
SMAKELIJK EN KEEP IT SIMPLE!
De steenbolk is gewild bij zeehengelaars en de vis wordt dan vaak verwerkt tot een "Lekkerbekje".
Voor mij is het een van de beste vissen om te paneren.
Verser kan niet, rechtstreeks van uit de zee bij mij thuis 6 prachtige steenbolken.
Eerst voorzichtig fileren, oppassen voor de kleine graatjes.
Dan het vel er af.
In feite meer afval dan netto vis.
Zie ze blinken.
Mooi droogdeppen op keukenpapier.
Door de bloem halen.
Door het ei met peper, zout, water en arachideolie halen (paner à l'anglaise).
Door het pankokruim (japans paneermeel) halen.
Een prachtig steenbolkfiletje van ongeveer 180gr.
Klaar om te frituren op 180°.
Het prachtige eindresulaat opdienen met partje citroen en eventueel verse tartaarsaus.
SMAKELIJK EN KEEP IT SIMPLE!
Mmm, ik kijk er al naar uit!
BeantwoordenVerwijderenHopelijk is het ook bij jullie zo in de smaak gevallen!
Verwijderen