dinsdag 14 januari 2014

Boeuf boulli aux légumes.


Deze keer een oerklassieker uit de "Grande Cuisine Française" de
"Boeuf bouilli aux légumes".

 Voor 2 personen ong. 300 gr. rundersoepvlees met been.
 Opzetten in koud water.
 2 preistengels, 2 grote wortels, 2 pastinaken, 2 ajuinen, 2 teentjes knoflook, 2 aardappelen, tijm, laurier en peper en zout.
 1/2 koolrabi en 1/4 witte kool.
 Alles (uitgenomen de aardappels die later apart gekookt worden) schillen en in grote stukken verdelen.
 Kookwater van vlees afschuimen.
 Kruiden en look en ajuin toevoegen, 45 min. laten koken.
Groenten toevoegen en nog eens 45 min. laten sudderen, voelen als alles gaar is.
Mooi verdelen op voorverwarmde borden met de aardappels en naar smaak een beetje franse mosterd, eventueel een beetje kookbouillon er over gieten en...
SMAKELIJK ETEN EN KEEP IT SIMPLE!

Het overblijvende kookvocht samen met de resterende groenten mixen en zo heb je dan nog een super lekkere soep om eventueel met kleine kalfsballetjes als maaltijdsoep te nuttigen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten