vrijdag 17 januari 2014

Rode poon of rouget grondin in de oven met verse spinazie!


Dank aan mijn grote voorbeeld voor wat betreft Noordzeevis  Filip Claeys van "De Jonkman", vandaag een super budget gerecht: "Rode poon of rouget grondin" in de oven met verse spinazie.

Voor 2 personen: 7 ( eentje voor de mystery guest) ontvelde rode ponen (bij vishandel Westhinder in Zeebrugge slechts € 4.50), 1 grote sjalot, 2 teentjes look, 2 tomaten, 2 eetlepels olijfolie, peper/zout en een beetje gedroogde thijm.
 De rode ponen goed wassen en drogen na het staartje en de buikvinnetjes met een schaar verwijderd te hebben.
 Sjalot en look fijnsnijden en tomaten in halve schijfjes snijden.
 Ovenschotel insmeren met 1 eetlepel olijfolie, bestrooien met de helft van de slalot/look, grove peper en grof zeezout en een beetje thijm.
Tomaatschijfjes er op en resterende slalot/look pezo en thijm er over strooien.
 Rode ponen mooi er op leggen, insmeren met olijfolie en pezo.
 400 gr. verse spinazie/persoon kort laten uitzweten in een weinig olijfolie en kruiden.
 15 minuten in een voorverwarmde oven op 195°.
 Dresseren op voorverwarmde borden met eventueel een aardappeltje er bij en...


SMAKELIJK EN KEEP IT SIMPLE!

1 opmerking: